verzorging van je hond

Een hond in huis nemen komt niet zonder extra klussen. Je moet namelijk zorgen voor het voedsel, drinken en de verzorging van de hond. Uiteraard spreekt het voor zich dat de hond voeding en water nodig heeft, welk soort voedsel je geeft is aan jou. Maar verzorging is ook erg belangrijk, langharige honden moeten bijvoorbeeld vaker geborsteld worden omdat hun vacht verschrikkelijk kan gaan klitten. Uiteindelijk kan een vacht met grote klitten zorgen voor problemen op de huid omdat er veel vuil en bacteriën in kunnen komen.

Het borstelen van de vacht komt toch veel preciezer dan je zou denken. Ga maar eens naar de winkel en kijk eens rond bij het schap met hondenborstels. Hier vind je erg veel verschillende borstels en het is dus van belang dat je de juiste kiest. Een voorbeeld van een borstelsoort is een die de onder vacht los haalt en verwijderd. Deze borstel kan handig zijn voor hond met een extreem dikke vacht en vooral in de warmere maanden maar een hond met een dunne vacht en vooral in de koudere maanden dient beslist niet geborsteld te worden met een dergelijke borstel omdat de hond zichzelf dan niet meer kan beschermen tegen de invloeden van het weer. Je hebt ook borstels die enigszins lijken op een kam, deze zijn puur voor de lossen haren op de hond en deze zijn in principe altijd bruikbaar omdat deze de vacht niet zelf los maakt enkel de haren mee neemt die al los zijn.

Tip: Een leuk dieren blog

Niet alleen borstelen is belangrijk maar ook zijn er honden die verzorging van hun gebit vereisen en honden waarvan de nagels regelmatig gedaan moeten worden omdat deze anders te lang worden en in kunnen scheuren. Wanneer je niet zelf het gebit of de nagels kan doen schakel dan altijd hulp in van een professional.

Aanbevolen artikelen